Waar het allemaal begon..

Het ondernemersavontuur van de zussen Lotte en Anne van Oudheusden begon in 2009 toen ze zelf nog student waren aan de Universiteit van Amsterdam. Ze plaatsten een oproep op Marktplaats waarin ze zichzelf als oppas aan gezinnen aanboden. De volgende dag stroomde de inbox vol van ouders die hopeloos op zoek waren naar een oppas. Lotte en Anne besloten toen vriendinnen en studiegenoten in te schakelen. Voor ze het wisten, waren ze eigenaar van het bedrijf OppasStudent. Dit platform verspreidde zich binnen een mum van tijd onder het studentennetwerk.    

Naast oppasverzoeken kregen de zussen ook veel vragen binnen over studenten die ook konden poetsen, waarna in 2010 PoetsStudent ontstond. Om hulp te bieden aan alle generaties, van jong tot oud, startten de zussen in 2013 ook nog Stichting senior&student op. De stichting die senioren koppelt aan studenten om zo samen eenzaamheid te bestrijden. 

Uiteindelijk ontstond in 2016 Careibu: de sociale onderneming waaronder deze drie platformen functioneren. Careibu is een community van studenten die iets goeds willen doen: een ander helpen. Sluit je aan bij onze community waardoor we samen tegen eenzaamheid strijden, we jonge ouders ondersteunen en we mensen weer meer vrijheid en zelfredzaamheid geven.

“In het eerste jaar van onze reguliere dienst Senior&Student zijn wij veel benaderd door senioren die de hulp en het gezelschap van een student goed kunnen gebruiken, maar de kosten hiervoor niet kunnen betalen. Daarnaast bleek er een grote groep senioren te zijn met veel behoefte aan ondersteuning bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en sociale netwerk.”

Sindsdien…

In 2015 werden Anne & Lotte benoemd tot Soldaat van Oranje vanwege hun bijdrage aan de maatschappij met het daarbijbehorende bezoek van de Koning. Ook werd de stichting meerdere malen genomineerd voor prijzen als Appeltjes van Oranje en de Kans Inspiratieprijs. Daarnaast startten ze in 2020 na het uitbreken van de pandemie het Coronahulp-project. Binnen dit project werden studenten in het hele land opgeroepen om Coronahulp te verlenen aan ouderen die het moeilijk hebben. 

Samen op een missie!

Ons doel is om samen nog meer impact te maken! Careibu doneert 10% van onze omzet aan mensen die zelf geen student kunnen betalen. Jij helpt dus jezelf, een gezin én de meer kwetsbare mensen die wij via onze stichting aan een student koppelen. Zo zorgen we samen voor een circulaire community, mooi toch?

Onze Careibu's

"Iedereen heeft het hart op de goede plek."
- Charelle, Regiocoördinator Utrecht

"Bij Careibu is er veel aandacht voor wat iedereen persoonlijk nodig heeft" - Sander, Manager partnerschappen

"De impact van wat je doet is direct zichtbaar, de lijntjes zijn heel kort en er is veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng" - Desirée, Operations Team Lead