Waarom oppassen als bijbaantje lifehack #1 is

1. Je hoeft alleen maar te gekke dingen te doen
Oké, af en toe open je een luier en denk je dat er een atoombom is afgegaan en soms wordt er zo hard rond gerend door het huis dat zelfs de Ninja Turtles zouden denken ‘nou nou’. Maar los daarvan betekent oppassen toch vooral leuke dingen doen; koekjes bakken (mét versiering), hutten bouwen, spinnen maken van kastanjes en spinnen zoeken onder kastanjes. Het kinderleven is een fijn leven.

2. Je mag je kinderfantasie weer even op hol laten slaan
Eindelijk kan je het droomhuwelijk tussen Action Man en Barbie laten plaatsvinden, je broek scheuren terwijl je in een boom klimt en doet alsof je Robinson Crusoe bent en drie keer dezelfde aflevering van de Teletubbies te kijken. Met een beetje geluk mag je ook de straat volkalken met hysterische kleuren stoepkrijt en hoef je de korstjes van je boterham niet op te eten.

3. Een familie in je nieuwe studentenstad
Best wel spannend om moederziel alleen naar een nieuwe stad te verhuizen, waar je nog niet zoveel mensen kent. Bij een oppasgezin beland je meteen in een warm bad bij mensen die de stad al veel langer kennen. Zij weten – waarschijnlijk nog uit hun eigen studententijd – waar je de beste kebab in town haalt en hebben een netwerk van hier tot Tokyo (of tenminste tot de Bijlmer). Daarnaast is oprecht dikke knuffel van je oppaskindje toch wel heel fijn als jij je even alleen voelt na een Tinderdate die je net gedumpt heeft.

4. Jullie leren van elkaar = winwin
Jouw oppaskinderen denken dat jij het leven al uitgespeeld hebt en willen dus alles weten wat jij in je almachtige brein opgeslagen hebt. Veters strikken, dat er niks op het woord ‘twaalf’ rijmt en dat roze koeken gemaakt zijn van luizen. Jij overspoelt ze met jouw kennis. Andersom geven zij jou alvast een idee van hoe het is om later – als ook jij écht groot bent – kinderen te hebben. Hoe je flesjes melk moet opwarmen (niet té warm!) en hoe je kauwgom uit haren haalt met pindakaas. Handy!

Nog niet ingeschreven bij OppasStudent? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!