Waarom een schoon en opgeruimd huis goed voor je is

Een schoon huis, een schoon hoofd? Het is echt waar: in een schone, opgeruimde omgeving voel jij je meer ontspannen én functioneer je beter. We leggen je uit waarom het zo’n goed effect op je heeft:

Het is beter voor je gezondheid
Een goede hygiëne is belangrijk voor je gezondheid, dat zal je niet verbazen. In een schoon huis is de lucht schoner en frisser, waardoor je minder last hebt van ademhalingsproblemen en allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Schimmels en bacteriën krijgen een stuk minder kans om zich te nestelen in een schoner huis. Hou je huis opgeruimd en zo stofvrij als mogelijk. Zo kun je rustig ademhalen en zal je minder hoeven niezen.
Is jouw huis écht vies? Dan adem je niet alleen viezere lucht in, maar kan het ook stress veroorzaken voor jou en je gezin. Daarnaast is je huis minder veilig als er van alles rondslingert waar je over kunt struikelen. Zorg dat het niet zover komt en blijf goed schoonmaken!

Het geeft rust in je hoofd
Het allerfijnste gevoel na een drukke en hectische dag? Thuiskomen in een schoon huis! Het is heerlijk om thuis te kunnen ontspannen, zonder afgeleid te worden door allerlei viezigheid om je heen en zonder je druk te hoeven maken om wat er allemaal nog schoongemaakt moet worden. Ook is een schoon en opgeruimd huis veel gezelliger om in te wonen. Rommel leidt alleen maar af van je mooie inrichting, zonde!
Probeer het schoonmaken goed bij te houden: door elke dag een aantal kleine dingen te doen, voorkom je dat het één grote taak wordt waar je tegenop gaat zien.

Heb je geen tijd om zelf schoon te maken, maar wil je wel graag thuiskomen in een schoon huis? Schakel een PoetsStudent in!