5 tips voor een vliegende start met jouw toekomstige oppas

Wat goed dat je een oppas zoekt voor wat extra hulp met de kinderen. Voor het eerst kennis maken met een nieuwe oppas kan soms wel even spannend zijn. Daarom hebben wij 5 tips voor je onder elkaar gezet voor een vliegende start.

1. Start met een lekker bakje thee of koffie

Er gaat niks boven een gezellig praatje met een lekker bakje thee of koffie om elkaar te leren kennen. Het is belangrijk dat jij en je kinderen een klik hebt met de student. Stel daarom bijvoorbeeld voor om een boekje voor te lezen aan de kinderen of laat de student even spelen met ze spelen. Of, als je kinderen al wat ouder zijn, kun je ook vragen wat voor activiteiten zij graag met de oppas zouden willen doen.

2. Maak een pool van studenten

Plan meerdere kennismakingsgesprekken in met studenten. Zo vergroot je jouw kans op een beschikbare oppas wanneer je die nodig hebt. Dit kun je heel makkelijk in jouw oppasoproep aangeven. Heb je meerdere matches? Nice! Nodig ze allemaal uit en kijk met wie het het beste klikt. 

3. Bespreek de verwachtingen van het oppassen

Careibu stelt je taken niet vast dus bespreek dat samen. Leg de student de huisregels, structuur en gewoonten van jouw kinderen uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: welke activiteiten je kunt doen met de kinderen, wat ze wel of niet mogen eten of de slaaptijd. Hoe beter de student jouw kinderen kent hoe vertrouwder het aanvoelt voor je kinderen. 

4. Uit je eigen behoeften

Naast dat je de oppasstudent jouw kinderen leert kennen, is het ook belangrijk dat je jouw eigen behoeften uitspreekt. Zijn er bijvoorbeeld activiteiten die je liever niet wil laten plaatsvinden? Communiceer dat dan duidelijk naar de student toe. Zo weten jullie allebei waar je aan toe bent. Ook is het handig om af te spreken via welk kanaal jullie willen communiceren: mail, whatsapp of telefonisch. 

5. Urenregistratie

Handig om te weten: jullie hoeven geen afspraken te maken over een uurtarief of over hoe je wordt uitbetaald. Dat hebben wij al voor jullie gedaan! Geen gedoe met contant geld, tikkies of overmaken. Onze oppascareibu’s registreren zelf maandelijks hun gewerkte uren via ons systeem. Belangrijk is daarbij dat jij goed de uren checkt die de student opgeeft. Vervolgens ontvang jij maandelijks een factuur in je mailbox waarna het bedrag automatisch wordt afgeschreven van jouw rekening. Handig hè!