Het verhaal van Christine (22) & Corrie (85): ‘Ik ben dankbaar dat ik dit voor Corrie kan doen’

Corrie (85) is slechtziend en durft daarom niet meer zelfstandig naar buiten. Daarnaast woont ze in een flat en heeft ze een aantal ‘treetjes’ tussen haar voordeur en de deur naar buiten, die dit niet makkelijker maken. Daarom gaat Christine (22) elke week samen een stukje wandelen en dat is belangrijk. ‘Toen ik Corrie leerde kennen was het erg lang geleden dat ze kon wandelen en dit was daarom een grote stap. Corrie was hiervoor al zo’n halfjaar niet in een supermarkt geweest. Daarom hebben we samen het wandelen opgepakt en gaat ook steeds beter sindsdien. Inmiddels lopen we meestal even naar het winkelcentrum om wat boodschapjes te doen.’

Corrie was hiervoor al zo’n halfjaar niet in een supermarkt geweest. Nu wandelen we elke keer! – Christine

Gezellig kletsen
Onderweg hebben de dames het vaak over het nieuws. Corrie is namelijk erg goed op de hoogte van alles wat er in de wereld speelt. Christine vertelt: ‘ons ritueeltje is nu dat we bij de supermarkt wat lekkers halen en dit dan bij Corrie thuis opeten terwijl we praten over van alles en nog wat. Dit is altijd erg gezellig. Soms belt Corrie mij ook gewoon even op om iets te vertellen. Ik vind het bijzonder hoe we in korte tijd zo’n leuke band hebben opgebouwd.’ Binnenkort staat er een uitstapje met de regiotaxi op de planning en ze hebben al een aantal ideeën over waar ze heen kunnen gaan samen.

Uitzwaaien
Christine legt uit dat als ze vanaf Corrie naar huis fietst, Corrie altijd voor het raam staat om haar uit te zwaaien. ‘Ik mag van haar alleen niet achteromkijken om terug te zwaaien, dan is ze namelijk bang dat ik van mijn fiets val. Ik fiets altijd met een lach op mijn gezicht weg. Ik ben erg dankbaar dat ik dit voor Corrie kan doen.’

Lijkt het jou leuk om koffiedates, uitstapjes of spelletjes met een senior te doen? Meld je dan hier aan.