Tips van careibu’s die jou voorgingen!

‘’Hij had het er weken later nog over.’’ 

 3 december 2021

Honderden studenten hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor een senior via Careibu. Dit heeft mooie en bijzondere herinneringen met zich meegebracht. In deze blog lichten we de mooiste momenten toe én worden er tips gegeven van studenten. Zo weet je welke impact jij als careibu kunt maken! 

Tip 1: in het moment zijn 

Go with the flow en geniet! Vaak zit het ‘m juist in de kleine dingen. Je kunt zoveel leren van een senior. Stel open vragen en probeer echt in het moment te zijn met je senior. Probeer aan te voelen of je senior zelf veel wilt praten of juist het leuk vindt als jij veel vertelt. 

Tip 2: stap voor stap hulp bieden 

Mijn senior wilde vooral meer leren over haar telefoon, tv, Google, etc. Help de senior stap voor stap. Het is hierbij belangrijk om rustig te beginnen. Kijk waar ze tegenaan loopt en gebruik niet te moeilijke termen. Extra tip: zorg ervoor dat de dingen die de senior geleerd heeft opschrijft in een boekje.

Tip 3: blijf positief benaderen

Het is niet altijd alleen maar leuk en gezellig. Senioren kunnen soms negatief zijn. Weet dat dit niet jouw schuld is. Probeer positief te blijven en dingen altijd positief te benaderen. Als je doorzet, zal je zien dat je hele mooie resultaten kunt behalen! 

Tip 4: wees niet bang

Zorg ervoor dat jij het ook leuk vindt met de senior. Wees daarbij niet bang om je twijfels uit te drukken. Ga in gesprek en geef je grenzen aan. Dit voorkomt teleurstelling van beide kanten. 

Tip 5: een nieuwe afspraak maken

Probeer als je er bent altijd een afspraak te maken voor de volgende keer. Dan weet de senior ook waar hij/zij aan toe is. Stel van alles voor om te doen, maar vraag ook aan de senior waar hij/zij behoefte aan heeft. Als je dingen samen onderneemt worden de doelen snel behaald!

Wil jij ook mooie herinneringen maken samen met een senior? Met deze vijf tips op zak en voorbeelden van mooie momenten weet jij wat je kan verwachten. Laten we samen strijden tegen eenzaamheid! Geef je nu op als vrijwilliger bij Careibu Lees hier meer informatie en meld je aan!