Nieuwe stuco's zijn gestart

 “Dankzij de begeleiding van de stuco’s kunnen alle studenten nóg meer impact maken in het leven van senioren” – Florine, community care manager

1 december 2021 

Afgelopen maand is een nieuwe lichting van studentencoördinatoren gestart bij Careibu. Wij zijn superblij met deze tien nieuwe gezichten! 

De stuco’s zijn het directe aanspreekpunt voor alle studentenvrijwilligers bij Careibu. Zij begeleiden de studentvrijwilligers tijdens hun match met een senior. Heb je als student een vraag? Dan bel je jouw stuco! Ook organiseren de stuco’s leuke dingen om de Careibu-community per stad te versterken. Careibu-teamlid Florine begeleidt de stuco’s samen met andere professionals en zorgt voor hun training rondom coaching en community building.

Met veel plezier stellen wij voor:

Team Amsterdam

Brechtje

Brechtje wil de wereld een stukje mooier maken. Het verminderen van eenzaamheid is een stap in deze richting. Als stuco hoopt ze de vrijwilligers goed te kunnen helpen bij moeilijkheden en hen te laten leren van elkaars ervaringen. Brechtje wordt blij van vrienden, dansen, kunst en mooie luchten.

Boris

Boris is altijd op zoek naar mooie ervaringen. Als stuco hoopt hij te leren hoe hij mensen op een positieve manier kan coachen. Hij heeft heel veel zin in om zijn eigen ervaring als maatje van een senior bij Careibu te gebruiken om andere vrijwilligers te kunnen helpen. Boris geniet van de natuur, gitaar spelen en lekker eten.

Jooske

Jooske ervaarde tijdens haar eigen match hoe fijn het voor een senior is om er niet alleen voor te staan. Dit inspireerde haar om als stuco aan de slag te gaan. Ze hoop veel studenten te kunnen motiveren om maatje te worden.  Jooske wordt blij van mensen helpen, koken, sporten en leuke dingen doen met haar vriendinnen.

Sarafina

Sarafina kijkt met een vrolijk gevoel terug op haar tijd als maatje van een senior. Ze wil haar enthousiasme door geven aan anderen als stuco. Daarbij zet zij graag haar creativiteit in. Sarafia is gek op het ontdekken van nieuwe muziekstijlen en (sub)culturen. Ze wordt blij als ze de mensen in haar omgeving ziet stalen.

Team Den Haag

Daniel 

Daniel is een ‘flamboyante jonge man met een oude geest’ uit Zuid-Afrika. Het liefst leert hij elke dag iets nieuws. Als maatje voerde hij veel leerzame gesprekken met zijn senior. Als stuco hoopt hij nu te leren over coachingstechnieken. Blij wordt Daniel van een doelloze wandeling in het bos of door een onbekende stad met een camera.

Loulou 

Loulou zocht een maatschappelijke werkplek waar ze mensen kon helpen én zichzelf kon ontwikkelen. Ook zij is zelf ooit een maatje geweest: van een nieuwkomer. Als stuco wil Loulou studenten stimuleren zich open te stellen voor verhalen die zij normaal niet tegen komen in het dagelijks leven. Ze wordt blij van films, taart, bloemen en de zon. 

Team Rotterdam

Angel

Angel is een echt mensen-mens. Ze zal haar doorzettingsvermogen inzetten voor deze nieuwe uitdaging en is benieuwd welke inzichten ze zal krijgen. Als stuco wil de studenten zoveel mogelijk positieve contactmomenten laten ervaren met hun senior. Angel wordt blij van mensen om haar heen gelukkig zien en mooie doelen behalen.

Daan

Daan heeft persoonlijk kunnen ervaren dat een kleine moeite van een student een wereld van verschil kan maken voor een senior. Dit inspireerde hem om als stuco zoveel mogelijk studenten te begeleiden om ook een senior te kunnen helpen. Hij geniet van het contact met zoveel gedreven studenten. Daan wordt blij van goed gezelschap.

Team Utrecht

Melissa

Melissa vindt het leuk om nieuwe ervaringen als deze op te doen. Nadat ze vorig jaar zelf maatje was van een senior, wil ze nu als stuco een luisterend oor zijn voor de studentenvrijwilligers en meer leren over coaching. Melissa wordt blij van wandelen met haar honden, naar de film gaan, afspreken met vrienden en familie en lekker uit eten gaan.

Lieke

Wat Lieke inspireerde om stuco te worden is het begeleiden en coachen van mensen dat deze functie met zich meebrengt. Dit vindt zij ontzettend leuk om te doen. Ze heeft zin om de te luisteren naar alle inspirerende verhalen van studenten over hun motivatie om een maatje te worden. Lieke wordt blij van haar vrienden en familie.