FEEST: 12 jaar op 12 november 2021

‘’De impact vergroten is ons belangrijkste doel.’’ – Lotte

12 november 2021

Het is 12 november 2021… Dat betekent dat Careibu vandaag maar liefst 12 jaar bestaat! Verderop vertellen oprichters Anne & Lotte hoe ze de afgelopen 12 jaar hebben ervaren, de mooiste momenten van Careibu en meer!

Hoe heb je de afgelopen 12 jaar van Careibu ervaren?
Lotte: ‘’De afgelopen 12 jaar zijn voorbij gevlogen. Hoewel we heel veel verschillende fases hebben doorlopen en in 5 verschillende kantoren hebben gezeten en met heel veel leuke mensen hebben samengewerkt, voelt het toch als gisteren dat Anne en ik besloten een oppasservice op te richten.’’

Anne: ‘’Als nooit saai! Ieder jaar stonden we weer voor nieuwe uitdagingen, stonden er nieuwe verrassingen op ons te wachten, maakten we persoonlijke groei door als team en hebben we weer mooie stappen gezet in het vergroten van onze impact.’’

Wat zijn volgens jullie de mooiste momenten van Careibu?
’Het moment waarop we als team heel bewust kozen voor impact maken als belangrijkste focus. Dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik me tomeloos voor wil inzetten.’’

‘’Toen we groen licht kregen om een heel groot maatjesproject voor studenten en senioren te starten. Dat was precies in het jaar waarin we ook zo bewust kozen voor impact maken en daar was dit een mooie eerste stap in.’’

‘’Toch wel memorabel; toen Koning Willem-Alexander een bezoek aan ons kantoor bracht en een uur met ons aan tafel heeft gezeten om te horen wat we allemaal doen bij Careibu en zelf ook persoonlijke dingen deelde over zijn studententijd en vrijwilligerswerk.’’

‘’Het winnen van de “soldaat van oranje” prijs. Dit kwam als een totale verrassing.’’

Wat hoop je het aankomende levensjaar van Careibu te bereiken met Careibu?
Anne: ‘’Ik hoop dat we ons idee voor een ‘circulaire community’ gaan lanceren. Dit betekent dat iedereen die via ons een student inhuurt, niet alleen zichzelf helpt, maar ook een ander. Wij willen een percentage van onze omzet gebruiken om mensen te helpen die zelf niet de middelen hebben om een student in te huren. Zij kunnen via onze stichting kosteloos hulp krijgen. Dit betekent dat Careibu een ‘doing good movement’ wordt en dat niet alleen wij als team, maar de hele Careibu community samen enorme impact kan maken in een socialere wereld.’’

Lotte: ‘’Voor komend jaar hoop ik dat we nog meer mensen kunnen bereiken en veel mooie matches kunnen maken. De impact vergroten is ons belangrijkste doel.’’

Word een Careibu!  Lees hier hoe het werkt.