Team Rotterdam en Den Haag: interview met Daniël, Lianne en Wouter!

‘’Het is zo mooi om een band op te bouwen met een persoon waar je niet zo snel op af zou stappen op straat.’’ – Daniël

21 mei 2021

Op maandag 3 mei zijn er tien studentencoördinatoren gestart bij Careibu, daarom plaatsen wij elke week een interview met verschillende studentencoördinatoren! Deze week is team Rotterdam en Den Haag aan de beurt, deze bestaat uit Daniël, Lianne en Wouter!

In het kort
Daniël is in zijn vrije tijd graag met vrienden of familie gezellig aan het eten of drinken met fijne muziek op. In de zomer is hij vaak te vinden op festivals. Als hij reist is hij vooral aan het hiken en wandelen in de natuur. Ruzie en Daniël  gaat niet samen: het is onmogelijk om ruzie met hem te krijgen. Als je om 03:30 zou vragen: “Daniël, zullen wij gyros gaan halen?” zou hij om 03:25 al klaarstaan.

Lianne is in haar vrije tijd het liefst aan het voetballen. Ze speelt in het eerste team van de Barendrecht Vrouwen. Lianne komt uit Rotterdam, maar ze is een fanatieke Ajax-supporter. Je kan haar in de nacht wakker maken voor het songfestival.

Wouter kan moeilijk stilzitten of staan. Hij speelt graag balsporten zoals tennis, squash, padel en voetbal. Als de zon schijnt is hij vrijwel altijd buiten te vinden. Hij luistert veel muziek en gaat heel graag een weekendje weg. Je kan Wouter wakker maken voor een een auto die op het punt staat naar wintersport te vertrekken, een buitenfestival, maar ook voor een borrel met goede snacks en een biertje.

Waarom ben je studentencoördinator geworden?
Daniël:”Na mijn eigen match met een senior wil ik graag anderen helpen met het creëren van speciale banden in hun omgeving. Het is zo mooi om een band op te bouwen met een persoon waar je niet zo snel op af zou stappen op straat. Iets waardevols betekenen voor een persoon en tegelijkertijd een leuke tijd beleven is iets wat ik iedereen zou gunnen.’’

Lianne: ”Ik was al aan Careibu verbonden als maatje van een senior. Het doel om studenten en senioren aan elkaar te koppelen in de strijd tegen eenzaamheid van ouderen vond ik van begin af aan al heel erg mooi aan Careibu. Toen ik hoorde dat Careibu op zoek was naar studentencoördinatoren, zag ik dat meteen als een mooie kans om nog meer bij te dragen aan Careibu.’’

Wouter: ‘’Bij mijn huidige bijbaan, waarbij ik een begeleidende rol speel in het landelijke vaccinatieprogramma, heb ik veel interactie meegemaakt tussen jong en oud. Voor sommige ouderen was dit al een uitje op zich. Je kan daar soms aan aflezen dat ze, met name het laatste jaar, naar gezelschap en een luisterend oor hebben verlangd.  Zulke leuke interactie verdienen  ouderen vaker. Toen ik de vacature doorgestuurd kreeg, was ik direct verkocht!’’

Wat vind je het leukste aan deze rol?
Daniël: ‘’Het ontmoeten van zoveel liefdevolle mensen die graag iets goeds willen doen voor iemand anders en ze hierbij kunnen ondersteunen mochten zij dat willen.’’

Lianne: ‘’Het is natuurlijk allemaal nog heel nieuw, maar het leukst aan deze rol vind ik toch wel dat ik een grote bijdrage kan leveren in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen en dat ik hopelijk veel meer studenten kan gaan enthousiasmeren om dit vrijwilligerswerk te gaan doen. Uit eigen ervaring weet ik hoe mooi het is, ook voor de student om ervaringen uit een andere generatie mee te krijgen.’’

Wouter: ‘’Het spreekt mij aan om studenten en senioren bij elkaar te brengen en al coachend bij te dragen aan een mooie en duurzame connectie.’’

Bekijk hieronder de voorstel video’s van het drietal!

Word een Careibu!  Lees hier hoe het werkt.