Levensboek: ‘’Eigenzinnig! En niet bang’’ van Marijke Kooi

‘’Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden maar het moet voorwaarts worden geleefd.’’

 31 maart 2021

Marijke was via Careibu een match met Inez. Er zijn in 2018 twee verhalen over dit bijzondere koppel verschenen op de website. Lees hier het uitgebreide verslag over de match tussen Inez en Marijke en hier het andere artikel.

Nu heeft Marijke met IHLIA een boek uitgegeven over haar leven, een van de redenen was het contact met de student! Haar verhaal gaat over hoe een verlegen Rotterdams hongerwinterkindje als keurige Leidse studente terecht komt in het roerige Amsterdam van de jaren zeventig. Marijke is een feministe die streed (en strijdt) voor de vrouwenrechten en gelijke rechten voor homoseksuelen. Student Inez zei: ‘’Goh, Ik wist niet dat homoseksualiteit vroeger verboden was.’’  Voor haar is lesbisch zijn de gewoonste zaak van de wereld. Haar meeste vriendinnen zijn zo.

Marijke: ‘’Ik besloot te gaan schrijven over mijn leven en over de tijd waarin ik leefde. Met name de roerige jaren 70 en 80 hebben mij gemaakt tot wie ik ben geworden. Ik wilde mijn verhaal inbedden in de maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia.’’

Benieuwd naar het boek? Lees het hier!

Word een Careibu!  Lees hier hoe het werkt.