PGB hulp via Careibu: Jacobien (40) & Marente (20)

4 juli 2019

“Studenten vinken geen takenlijst af, maar zijn pro-actief en zien zelf wat er moet gebeuren”

Sinds 3 jaar schakelt Jacobien (40) studenten van Careibu in met haar Persoonsgebonden Budget. Vanwege gezondheidsklachten kan zij niet alles zelf in huis en daarom krijgt zij hulp van Careibu’s studenten. ‘Ik werd op Careibu gewezen door een vriendin. Ik was op zoek naar een organisatie waar ik zelf kon bepalen hoe ik de zorg via PGB inricht. Careibu was de enige die hieraan voldeed.’

Marente (student Pabo, 20 jaar) zocht een bijbaan en kwam via Google bij Careibu uit. Al snel werd ze aan Jacobien gekoppeld, waar ze in 3 uur per keer het hele huis onder handen neemt. ‘Ik vind het leuk en fijn om iemand te helpen en zie dat Jacobien echt iets heeft aan mijn werk. Per keer bepalen we samen wat nodig is. Dat is vaak het standaardrondje en een extra klus.’ Jacobien vult aan: ‘Vorige keer hebben we samen mijn hele kledingkast opnieuw ingericht, winterkleren naar achteren, zomerkleren naar voren. Dat zou ik alleen niet voor elkaar krijgen, daarom is de hulp van Marente zo belangrijk voor mij.’

Meestal is Jacobien thuis als Marente komt. Tussen het poetsen door kletsen ze gezellig. Beide dames hebben een liefde voor muziek. Marente heeft 8 jaar saxofoon gespeeld en Jacobien speelt sinds 10 jaar intensief cello en piano. ‘Dat is mijn dagbesteding, ik speel zo’n 3 uur per dag. Meestal speel ik in de keuken zodat de buren er het minst last van hebben, haha. Maar gelukkig vragen mijn balkonburen juist of ik de deur openzet, zodat ze kunnen meegenieten.’

Jacobien heeft vroeger zelf in de thuiszorg gewerkt toen ze student was. ‘Toen had ik een zorgmap waarin ik iedere keer de taken moest afvinken die daarin stonden. Dan keek ik om me heen en zag dat andere dingen juist een schoonmaakbeurt konden gebruiken, maar die mocht ik niet doen. Gelukkig kan ik nu bij Careibu zelf kiezen wat er moet gebeuren. Marente is zelf ook pro-actief en weet van aanpakken. Dat is heel prettig.’

Wil jij ook een student inschakelen uit jouw PGB? Vind hier alle informatie en bel ons gerust!