Studenten als huishoudelijke hulp, die kunnen toch niet schoonmaken?

Bij Careibu bieden we drie verschillende diensten aan: oppassen (OppasStudent), hulp aan senioren (Senior&Student) en schoonmaken (PoetsStudent).Vaak krijgen wij bij die laatste dienst de vraag: Schoonmaken? Kunnen studenten dat wel? Het antwoord op deze vraag luidt: Ja, dat kunnen studenten verrassend goed!

Verwachtingen

Veel aanvragers zijn een huishoudelijke hulp gewend van een professioneel schoonmaak bedrijf of een thuiszorgorganisatie. Een kracht met jarenlange ervaring, van een zekere leeftijd en vooral: geen student. Toch komen deze aanvragers op een of andere manier bij Careibu terecht. En wat blijkt: wat kunnen die studenten poetsen! Ze zijn daadkrachtig, weten van aanpakken, werken zelfstandig en komen hun afspraken na. En blijkt het dan onverhoopt toch niet aan de verwachtingen te voldoen? Dan vind je kosteloos een andere student in onze community. Dus uitproberen kan altijd!

Voorbeeldmatch: Annie (69) en Kia (20)

Elke vrijdagochtend komt Kia (21) bij Annie (69) op bezoek. Na een kopje koffie met een koekje maken ze samen Annies huis schoon.

Annie was op zoek naar een een vrolijke student die haar eens per week helpt met de zwaardere schoonmaaktaken. Twee weken later ontmoette Annie haar match, kunststudente Kia. Annie vertelt over de ontmoeting: “De eerste keer dat Kia kwam, had ze een doos chocolade voor mij meegenomen. Dat vond ik zo lief.”

De twee zijn sinds een half jaar een match. Annie vertelt: “De eerste weken kwam Kia twee uur per week, om de achterstand in het huishouden in te halen. Toen hebben we alles grondig schoongemaakt, zoals de ramen lappen en de gordijnen wassen. Dat was al zó lang niet gedaan, want ik durf zelf niet meer op een trap te staan.” Kia vult aan: “Nu is het meer het bijhouden: elke week stofzuigen, dweilen en de badkamer schoonmaken. En Annie helpt zelf gewoon mee, zij stoft alles af. Af en toe moet er iets groots gebeuren, dan blijf ik wat langer.”

Annie is erg blij met Kia’s hulp: “Ik voel me bij haar op mijn gemak en vind het fijn dat ik wat huishoudelijke taken uit handen kan geven.”

Wat klanten vertellen

“Khadija gaat als een speer door het huis, heeft oog voor details en ze is flexibel.” – Joris

“Werkt hard, is snel en secuur! En gaf ook nog enkele schoonmaaktips :)” – Sjan

“Soraya is een hele grondige poetser die keihard werkt. We zijn hartstikke blij met haar hulp in huis.” – Eva

“Jorinde is een heel fijne betrouwbare poetstudent. Ze is vlot en maakt grondig schoon. Verder luistert ze goed naar je wensen en staat open voor feedback.” – Wendel

“Lisa werkt hard en heel secuur, ze is erg flexibel. Een aanwinst voor de Poetswereld!” – Hylke