6 tips voor een brandschone badkamer

Voor velen misschien wel het meest vervelende schoonmaakklusje: de badkamer. Toch moet zo’n kamer die je dagelijks intensief gebruikt, regelmatig goed schoongemaakt worden. Vergeet vooral deze 6 plekjes niet en je badkamer is in no time blinkend schoon. 

1. Tandenborstelhouder
Heb jij ook zo’n beker bij de wastafel, waarin je tandenborstels, tandpasta, ragers en stokers verzamelt? Die beker wordt vaak vergeten bij het schoonmaken. Was ‘m iedere week af, zodat de viezigheid op de bodem geen kans krijgt om aan jouw tandenborstel te blijven hangen.

2. Douchegordijn
Wist jij dat je de meeste douchegordijnen gewoon in de wasmachine kunt stoppen? Wel zo makkelijk! Wacht hier niet mee tot de onderkant van je douchegordijn er vies uit gaat zien, het beste is om het elke week op 40 graden te wassen.

3. Douchedeur
Heb jij een glazen douchedeur? Prachtig, maar oh zo lastig schoon te houden. Al snel zie je kalkresten die lastig te verwijderen zijn. De truc tegen kalk: azijn. Vermeng water met azijn en spray het op de deur. Laat het een kwartiertje inwerken en spoel dan de deur weer schoon. Maak ‘m goed droog met een trekker en voila!

Extra tip: Waarom een schoon huis goed voor je is? We leggen het uit.

4. Voegen
Ook voor gelige voegen is azijn het toverwoord. Laat het intrekken, schrob met een tandenborstel en spoel het af met de douchekop. Een beetje bleekmiddel werkt ook!

5. Wastafel
De wastafel maak je het makkelijkst schoon met een sopje met allesreiniger. En ook hier geldt, je raad het al: verwijder kalkresten met azijn. Vergeet ook het putje niet goed schoon te maken! Schrob het van binnen met een tandenborstel.

6. Spiegel
Maak de spiegel schoon met een sopje van heet water en afwasmiddel. Neem het daarna af met een microvezeldoekje. Zie je strepen? Die haal je weg met krantenpapier. Wil je voorkomen dat je spiegel beslaat? Smeer ‘m in met scheerschuim en wrijf het schoon met keukenpapier!

Heb je geen tijd om zelf schoon te maken, maar wil je wel graag een blinkend schone badkamer? Schakel een PoetsStudent in! Je hebt jouw ideale poetshulp in een handomdraai gevonden.