Buiten spelen of huiswerk maken: OppasStudent Daphne (25) past al drie jaar op dezelfde kids

Al drie jaar lang past OppasStudent Daphne (25) elke woensdagmiddag op Sophie (14), Philine (13) en Wieger (10). Daphne onderneemt graag allemaal leuke activiteiten met de kinderen: “Het hangt er vanaf welke kids thuis zijn en waar ze zin in hebben. Dan gaan we buiten voetballen of hockeyen, koekjes bakken, naar de klimmuur of zwemmen. Maar ook gewoon huiswerk maken.”

Buiten je eigen netwerk
Daphne schreef zich in als OppasStudent, om buiten haar netwerk een oppasgezin te kunnen vinden. Daphne: “Je komt in contact met gezinnen waar je anders nooit mee in contact zou komen. Normaal krijg je bijvoorbeeld van vriendinnen een oppasadresje als zij daar weg gaan, dus altijd in je eigen buurt. Via OppasStudent kun je heel ergens anders terecht komen, dat vind ik leuk eraan.”

Ouders Lizet en Koert zijn ook erg blij met Daphne. Ze waren op zoek naar een enthousiaste, actieve en betrouwbare student die ook nog wilde koken. Via OppasStudent vonden zij een match. Lizet: “Dat is natuurlijk heel anders dan wanneer je zelf willekeurig gaat zoeken, dat is zó moeilijk. Ik vond deze service heel erg fijn.” Toen de match gemaakt was, kwam Daphne kennismaken en klikte het meteen goed. Lizet: “Volgens mij hebben we een uur heel erg zitten kletsen.”

Onderdeel van het gezin
Inmiddels komt Daphne al drie jaar bij het gezin over de vloer. Koert: “Soms denken we zelfs dat Daphne onze oudste dochter is. Zo voelt het een beetje. We kennen elkaar nu al zo lang, dat is gewoon heel leuk. Ik vind het ook leuk om te horen wat Daphne allemaal doet.” Voor Daphne is het niet alleen een leuke bijbaan, ze leert er ook van: “Ik zie hoe het is om als ouders allebei een fulltime baan én kinderen te hebben, en alle verplichtingen en leuke dingen die daarbij horen. Ik denk dat ik daardoor wel een realistischer beeld heb van hoe dat is.”

Ook op zoek naar een oppas of oppasadres? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!