5 redenen waarom jij nú PoetsStudent wil worden

Het nieuwe collegejaar begint bijna, tijd voor een nieuwe bijbaan! Heb jij er wel eens aan gedacht om PoetsStudent te worden? We geven je vijf héle goede redenen waarom dat de ideale bijbaan is:

1. Het verdient beter dan andere bijbaantjes
Als PoetsStudent verdien je meer per uur dan bij een ander bijbaantje. In de supermarkt of horeca verdien je meestal niet veel meer dan het minimumloon. PoetsStudenten verdienen bijna twee keer zo veel! Een PoetsStudent verdient gemiddeld € 11,- per uur.
Dat gemiddelde uurtarief is leuk, maar heb je zelf ook invloed op wat je verdient? Ja! Aanvragers zetten in hun poetsoproep wat ze willen betalen voor hun PoetsStudent. Jij kiest zelf of je akkoord gaat met het uurtarief, door de oproep te accepteren. Spreekt een oproep je aan, maar vind je het uurtarief iets te laag? Geef dit dan aan in je reactie. Soms valt er best over te onderhandelen.

2. Werktijden zijn flexibel: jij werkt wanneer jij dat wilt
Wil jij drie keer per week schoonmaken of liever één keer per maand? Poets jij het liefst twee, drie of vier uur per keer? Je hebt het zelf in de hand, door alleen oproepen te accepteren die bij jou passen. In overleg met de aanvrager maak jij schoon op een moment dat het jou uitkomt, bijvoorbeeld tussen twee colleges door. Verandert je studierooster? Dan pas je in overleg je werkuren aan! Die flexibiliteit is ideaal, vertelt Karen.

Extra pluspunt: Schoonmaken doe je meestal doordeweeks, waardoor je in het weekend vrij bent om andere dingen te doen.

3. Schoonmaken brengt je rust
PoetsStudenten gaan meestal zelfstandig aan de slag op een moment dat de aanvrager niet thuis is. Daarom is het perfect om je hoofd leeg even helemaal te krijgen: je hoeft met niemand te praten, zet keihard jouw favoriete muziek aan en concentreert je alleen maar op het schoonmaken. Een fijne onderbreking van je drukke studentenleven, volgens Larissa.

4. Je bent lekker fysiek bezig
Eerlijk is eerlijk: schoonmaken is soms ook gewoon hard werken. Maar het is helemaal niet erg om een paar uurtjes per week fysiek bezig te zijn. Je kunt het zelfs gebruiken om fit te blijven: huishoudelijke taken zijn vaak beter vol te houden dan je uitsloven in de sportschool. Wist jij bijvoorbeeld dat je met de badkamer schoonmaken wel 400 calorieën per uur verbruikt? Je bespaart dus op een duur sportschool abonnement én je verdient er geld mee!

Extra pluspunt: Het geeft voldoening om mensen blij te maken met een schoon huis.

5. Je kunt direct aan de slag
In het hele land zijn aanvragers op zoek naar nieuwe PoetsStudenten, dus er is meteen werk voor jou. Maak een profiel aan en ga direct op zoek naar jouw eerste poetsadres. Kind kan de was doen!

Extra tip: Word een gescreende PoetsStudent! Als je gescreend bent, word je eerder gekozen door aanvragers. Met deze tips zorg je ervoor dat jij nog sneller aan de slag kunt.