Hoeveel betaal ik mijn oppas?

Je bent op zoek naar een nieuwe OppasStudent! Bij je oppasoproep vul je meteen in welk uurtarief je de oppas wil betalen, zodat de OppasStudenten weten wat ze kunnen verwachten als ze reageren. Maar hoe bepaal je dat tarief? We geven je een paar handige richtlijnen.

• Ervaring
Hoeveel ervaring de oppas heeft, speelt mee bij het bepalen van wat je je oppas betaalt. Doet je OppasStudent een relevante opleiding of heeft je oppas al veel ervaring? Dan is het logisch dat je een hoger uurtarief betaalt.

• Oppastaken
Natuurlijk is ook het soort oppastaken van belang bij het bepalen van het uurtarief. Wil je dat jouw OppasStudent ook huishoudelijke taken doet? Of moet je oppas de kinderen uit school halen, naar sportclubjes brengen en ze ’s avonds in bed leggen? Betaal extra voor zulke taken. Past je OppasStudent op meerdere kinderen tegelijk of vraagt je kind veel aandacht? Betaal ook daar wat extra voor.

Extra tip: Het gemiddelde uurtarief voor een OppasStudent verschilt per dagdeel en per studentenstad. Op het kaartje zie je de verschillen. Zo weet je nóg beter welk tarief je kunt rekenen voor studenten bij jou in de buurt!

• Bereikbaarheid
Careibu is een landelijk netwerk, maar natuurlijk wonen de meeste OppasStudenten in de steden waar ze studeren. Moet een student ver reizen om bij jullie te komen? Bied dan een reiskostenvergoeding aan, of maak het onderdeel van het uurtarief.

• Moment van de dag
Voor overdag kun je een ander uurtarief rekenen dan voor ‘s avonds. Dat heeft weer te maken met de oppastaken: als de kinderen slapen, heeft je oppas het vaak een stuk makkelijker dan wanneer de kinderen wakker zijn. Blijft je OppasStudent slapen? Spreek dan een totaalbedrag af voor de hele nacht. Wil je een oppas op een lastig moment, zoals erg vroeg in de ochtend of voor slechts een uurtje? Je vraagt dan veel flexibiliteit van je OppasStudent, dus doe je er goed aan om het uurtarief wat te verhogen.

Extra tip: In de Oppasplanner vul je voor iedere oppas het afgesproken uurtarief in. Is de oppasdag afgelopen? De oppas vult het aantal uren in en de app rekent automatisch het totaalbedrag uit. Makkelijk toch?

Heb je het uurtarief bepaald? Dan kun je op zoek naar jouw ideale OppasStudent! Plaats meteen gratis je oppasoproep.