Hoe zorg ik goed voor mijn PoetsStudent?

Een PoetsStudent gaat vaak aan de slag als jij niet thuis bent. Heerlijk, zo kom jij na een dag hard werken thuis in een schoon en fris huis. Maar daardoor spreek je elkaar eigenlijk weinig. Vergeet niet om goed voor je PoetsStudent te zorgen! 

1. Bied wat te drinken aan
Schoonmaken is hard werken, en hard werken maakt dorstig. Bied je PoetsStudent daarom wat te drinken aan. Leg jij altijd een briefje klaar met je schoonmaak verzoekjes of stuur je van tevoren altijd een berichtje? Schrijf dan erbij: ‘Pak gerust een sapje uit de koelkast of zet een kopje koffie!’

Extra tip: Ben je blij met je PoetsStudent? Geef eens een (kleine) fooi en schrijf een goede referentie!

2. Ruim op
Zorg dat je huis opgeruimd is, zodat je PoetsStudent meteen aan de slag kan. Als je poetshulp eerst alle spullen van de vloer moet oprapen voordat er gestofzuigd kan worden, blijft er minder tijd over om daadwerkelijk schoon te maken. Wil je juist dat jouw PoetsStudent helpt met opruimen, zoals het uitmesten van je kleding- of voorraadkast? Dat kan natuurlijk ook! Maak daar samen afspraken over.

Extra tip: Met het gloednieuwe Careibu-lidmaatschap maak je onbeperkt gebruik van PoetsStudent én OppasStudent!

3. Zeg niet zomaar af
Dit werkt beide kanten op: jij wil niet dat je PoetsStudent kort van tevoren afzegt, dus doe dat zelf ook niet. Je poetshulp houdt er tijd voor vrij en rekent erop. Hetzelfde geldt voor als je een keer langer of extra hulp wil: ga er niet zomaar vanuit maar spreek het samen af.

Wil jij ook op zoek naar jouw ideale PoetsStudent? Je hebt zo een betrouwbare poetshulp gevonden.