3 schoonmaakklusjes die een PoetsStudent graag van je overneemt

Schoonmaken is voor velen een vervelend karwei, maar niet voor onze PoetsStudenten! Zij gaan verder dan alleen stofzuigen en maken je huis weer blinkend schoon, zelfs op lastig bereikbare of vaak vergeten plekken. Voor welke schoonmaakklusjes schakel jij een PoetsStudent in?

1. Tussen de bank
Kleingeld, speelgoed en kruimels: je vindt het allemaal terug tussen de kussens van de bank. Met name als de bank het middelpunt van je woonkamer is, moet je ‘m zeker één keer per maand goed door je PoetsStudent laten schoonmaken. Haal alle kussens uit de bank en stofzuig de bank met een opzetborstel. Stofzuig de naden extra goed, net als de losse kussens. Vergeet de hoezen van de sierkussentjes en de plaids niet te wassen.

2. Afstandsbediening, deurklinken en lichtschakelaars
Een kleine moeite, maar het wordt vaak vergeten: het schoonmaken van de afstandsbediening. Het ding wordt de hele dag door aangeraakt door iedereen in huis en verdient dus geregeld een schoonmaakbeurt. Nog twee plekken die je vaak aanraakt maar niet vaak genoeg schoonmaakt: deurklinken en lichtschakelaars. Vraag je PoetsStudent ze wekelijks grondig schoon te maken met een alcoholhoudend doekje.

3. Koelkast
Een schone koelkast is beter voor de voedselveiligheid. Je PoetsStudent kan ‘m daarom minstens elke drie maanden grondig poetsen. Zo maak je de koelkast schoon: schakel het apparaat uit en haal alle producten eruit. Haal alle losse laden, plankjes en bakjes eruit en maak ze schoon met spons en een sopje van allesreiniger. Maak ook de binnenkant en de deur goed schoon. Let extra goed op de rubberen strips op de deur en het afvoerputje achterin de koelkast. Droog alles met een (schone!) theedoek voordat je de koelkast weer inruimt.

Ook op zoek naar een PoetsStudent voor deze en nog véél meer schoonmaakklusjes? Je hebt zo jouw ideale poetshulp gevonden!