7 tips om de ideale oppas te vinden

Tip 1: Geef persoonlijke informatie over jouw gezin.

Net zoals jijzelf wil een OppasStudent graag weten met wie hij of zij te maken heeft. Op je profiel kun je een stukje schrijven over jezelf en je gezin. Als je meer reacties wilt ontvangen, raden we je aan om dit te doen. Schrijf bijvoorbeeld over je kinderen en wat ze leuk vinden. Je kunt ook wat vertellen over het hele gezin. Zorg ervoor dat je iets schrijft waar die oppas die jij zoekt op aansluit.

Tip 2: Gebruik een profielfoto.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Jij zal waarschijnlijk ook liever een OppasStudent benaderen die een foto gebruikt dan een OppasStudent zonder profielfoto. Plaats jezelf in de schoenen van jouw toekomstige oppas en vraag je af wat jij graag zou willen zien en lezen als je op zoek zou zijn naar een oppasadres.

Tip 3: Kijk naar verificaties van OppasStudenten

Bij OppasStudent kun je op het profiel van elke oppas zien welke verificaties zij hebben behaald. Deze staan onder hun profielfoto. Onze verificaties bestaan uit een kopie van een geldig ID-bewijs, een kopie van de collegekaart, goedkeuring na een intakegesprek met een medewerker van Careibu, een certificaat Kinder-EHBO en minimaal één positieve referentie. Een blauw vinkje bij de profielfoto van de OppasStudent betekent dat hij of zij de eerste drie verificaties behaald heeft.

Tip 4: Plaats een oppasoproep.

Als je een oppasoproep plaatst bij OppasStudent, krijgen alle oppassen bij jou in de buurt jouw verzoek te zien. De oppassen kunnen dan reageren als ze op de tijden die jij hebt opgegeven beschikbaar zijn. Uit de reacties kun je dan een selectie maken. Dit is een snelle manier om een oppas te vinden.

Tip 5: Bied een redelijk uurtarief.

Bij OppasStudent ligt het gemiddelde tarief op 8 euro per uur overdag en 6 euro per uur ‘s avonds. Er zijn weinig OppasStudenten die reageren op oproepen waar het oppastarief 5 euro per uur is. Het is ook gebruikelijk om overdag wat meer te bieden dan ’s avonds. Wij verwachten van onze OppasStudenten dat ze overdag actief met de kinderen bezig zijn. Zodra de kinderen op bed liggen, kan de oppas iets voor zichzelf doen.

Tip 6: Zorg dat je aanbod aantrekkelijk is voor de oppas.

Deze tip hangt samen met het uurtarief wat je de oppas biedt. Een aanbod van 5 euro voor één uur oppassen werkt meestal niet. Heb je de OppasStudent maar een uurtje nodig? Dan kun je bijvoorbeeld twee uur uitbetalen.

Tip 7: Lees en schrijf referenties.

Zelf wil je graag referenties lezen van andere ouders over jouw toekomstige oppas. Je kunt elkaar dus helpen door referenties te schrijven. Daarnaast is het een mooie manier om een OppasStudent te bedanken voor al het fijne oppaswerk. Ook als het werk van een OppasStudent je niet bevalt, is het goed om je ervaring te delen. Maar reken een oppas niet af op een eenmalig incidentje.

Met bovenstaande tips wordt het vinden van de ideale oppas een stuk makkelijker. Voor je het weet kun je eindelijk dat avondje uit wat al maanden op de planning staat, of lekker een middagje shoppen zonder je druk te hoeven maken over jouw kind(eren). Veel succes met het vinden van die ene oppas die perfect bij je past.